Skip to main content
StudentenMarketing
(Online) marketing waarmee je studenten bereikt!

Adverteren op studenten

Wil je aankomende, studerende of (bijna) afgestudeerde studenten bereiken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. 

Wij bereiken gemiddeld 85.000 studenten per maand in verschillende studentensteden via onze websites, nieuwsbrieven, social media en via studie- en studentenverenigingen in verschillende studentensteden.

Om te adverteren op studenten bieden wij verschillende webvertising mogelijkheden. Webvertising is een verzamelnaam voor het benaderen van uw doelgroep door middel van online kanalen. Door inzet van een combinatie van verschillende webvertising mogelijkheden realiseert StudentenMarketing zoveel mogelijk contactmomenten met aankomende, studerende of reeds afgestudeerde studenten.

Adverteren bij studie- en studentenverenigingen

Wilt u studenten in een specifieke stad, met een specifieke studierichting of met speciale (sport) interesses bereiken? Dan kunnen wij voor u adverteren bij een groot aantal studie- en studentenverenigingen. Wij werken samen met ruim 450 studie- en studentenverenigingen. Wij weten precies welke advertentie- en sponsoringsmogelijkheden zij bieden, zodat wij een interessante campagne voor u kunnen samenstellen.

Analayse als startpunt

Bij de start van elke campagne is het goed om te weten wat het vertrekpunt is en wat het uiteindelijke doel is. Indien gewenst - analyseren wij jouw huidige situatie: bezoekersaantallen, ranking in Google/bing, de website of omzet. Om de gewenste doelstellingen te halen, is het goed om te weten waar je nu staat.

Uw online studenten campagne

Nadat we jouw doel en doelgroep in kaart hebben gebracht ontvang je van ons een voorstel voor een online campagne. In dit voorstel staan verschillende webvertisingsmogelijkheden die wij zouden willen inzetten om jouw doelstelling te behalen.

Meten en bijsturen

Tijdens de campagne meten wij continue het resultaat, zodat wij tijdig kunnen bijsturen als dat nodig is. Middels verschillende tools meten wij het aantal clicks, positie in zoekmachines, gerealiseerde doelen etc. Wat wij precies gaan meten heeft tenslote te maken met de gewenste doelstellingen.

Webvertising mogelijkheden

Advertorial plaatsen

Wil je meer vertellen over jouw product of dienst? Dan adviseren wij het plaatsen van een advertorial.  Een advertorial is een online advertentie in redactionele vorm. Bij een advertorial is het duidelijk dat jij de afzender bent van het artikel. Je kunt zelf input aanleveren, maar wij helpen je graag bij het vinden van de juiste tone of voice die aanspreekt bij studenten. Jouw advertorial wordt geplaatst op een of meerdere studenten websites. De advertorial verwijst naar een door jou aangeleverde website en wordt ondersteund met passend beeldmateriaal. Binnen een advertorial is ook de mogelijkheid om een win-actie toe te voegen. 

Lees meer over advertorials

Blogs / Native advertising schrijven

Wens je een ‘zachtere vorm’ van adverteren? Dan adviseren wij native advertising. Branded content of native advertising is een redactioneel artikel geschreven uit naam van onze redactie. Bij branded content of native advertising is het niet direct duidelijk dat jij de afzender bent van het artikel. Denk aan een artikel over verzekeringen waar in de laatste alinea als ‘tip’ wordt verwezen naar een specifieke verzekeraar. Vanwege de redactionele invalshoek is de attentiewaarde hoger dan bij een advertorial. Vanwege het redactionele karakter bepaalt de redactie de vorm van het artikel. Hierbij lift je mee op de expertise, schrijfstijl en autoriteit van onze redactie. 

Lees meer over native content

Bannering

Heb je als doelstelling zoveel mogelijk getarget bereik te realiseren? Dan adviseren wij banner inkoop. Op verschillende A locaties bij onze partners bieden wij bannerruimte aan. De meest voorkomende formaten zijn de leaderboard en large rectangle.

Lees meer over bannering

Link plaatsing / link building

Wil je investeren in jouw vindbaarheid op lange termijn? Dan adviseren wij link building. Wij plaatsen een link naar keuze op een of meerdere webpagina’s. Jouw link wordt geplaatst inclusief een begeleidende tekst van maximaal 50 woorden.

Lees meer over link building

Studenten email- / database marketing

Heb je als doelstelling om onder de aandacht te komen bij een specifieke studentenpopulatie? Dan adviseren wij advertising in studenten nieuwsbrieven. De nieuwsbrieven geven toegang tot een database van duizenden studenten. Deze database is te segmenteren op stad, provincie, maar ook op leeftijd, studierichting en interesses.

Lees meer over nieuwsbrieven

Social Media advertentie

Om de engagement met jouw merk of dienst te vergroten adviseren wij advertising op (lokale) social media kanalen. Social media kunnen worden ingezet als ‘conversation starter’, of als extra kanalen om een redactioneel/branded content artikel aan te jagen. Studentensteden biedt ook de mogelijkheid om Facebook advertising in te kopen als onderdeel van uw campagne. 

Lees meer over Social Media advertenties

Kortingsactie / kortingscode

Wilt u studenten een korting bieden op uw producten of diensten? Maak gebruik van onze kortingsacties pagina. Uw kortingscode kan worden ingezet voor een of meedere studentensteden of landelijk.

Lees meer over kortingsacties

Lokale studenten vacaturebank

Plaats uw eigen (stage) vacature op de vacature bank van een gewenste stad of op ons gehele platform. Het plaatsen van een vacature kan per stuk of automatisch middels een xmlfeed.

Zo komt u direct in contact met uw toekomstige medewerkers.

Lees meer over vacatures plaatsen

Kamer promotie

Uw kamer verhuren aan studenten? Plaats uw kamer in het overzicht van beschikbare kamers op ons platform en vind de nieuwe huurder.

Lees meer over kamer promotie