Skip to main content
StudentenMarketing
(Online) marketing waarmee je studenten bereikt!
Studentblogger schrijft content - StudentenMarketing

SEO webteksten voor een betere website

Wij spreken vaak bedrijven die aangeven dat ze net een splinternieuwe website hebben laten bouwen, maar dat ze nog steeds niet goed worden gevonden in zoekmachines. Als wij dan de website bekijken zien we inderdaad een strakke website, maar is er totaal geen tijd gestoken in de content op de website. Hierdoor zijn de pagina’s niet optimaal en scoren ze niet hoog in zoekmachines.

WAAR MOET JE OP LETTEN BIJ HET SCHRIJVEN VAN GOEDE WEBTEKSTEN?

De teksten op je website zijn bedoeld om je lezers te informeren, maar moeten ook aan een aantal voorwaarden voldoen om goed te worden geïndexeerd door zoekmachines (SEO). Het schrijven van een webtekst is daarom echt anders dan het schrijven van een andere tekst. Wij geven je hieronder tips om een goede webtekst te schrijven:

  • Geef elke tekst een titel in H1 (kop 1). Soms gebeurt dit al automatisch vanuit jouw content management systeem (cms).
  • Maak je teksten minimaal 300/400 woorden lang.
  • Maak overzichtelijke alinea's en geef deze alinea’s een tussenkop in H2 (kop 2).
  • Voorkom te algemene H1 en H2 koppen zoals 'Wat wij doen' of 'Hoe bereik je dit', maar beschrijf goed wat de lezer en de zoekmachines kunnen verwachten. Beter is bijvoorbeeld: 'Wij schrijven teksten voor zoekmachines' of 'Hoe bereik je positie 1 in Google?'
  • Zorg dat er in de tekst interne links staan naar andere relevante artikelen of pagina’s op je website.
  • Hang linkjes nooit aan teksten als ‘klik hier’, maar hang ze aan een groep woorden die beschrijven waar de tekst over gaat waar je naartoe verwijst. Op deze pagina zou dat bijvoorbeeld zijn: ‘SEO artikelen’.

CONTENTSTRATEGIE VOOR JE WEBSITE

Een contentstrategie is kort gezegd een plan om de organisatiedoelstellingen met behulp van content te halen. Met een contentstrategie bepaal je dus wie welke content wanneer nodig heeft en in welke vorm. Als je dit duidelijk hebt kan je een planning maken voor de webteksten.

GEEN TIJD OM ZELF TEKSTEN TE SCHRIJVEN?

Het schrijven van webteksten is dus echt een vak apart en niet iedereen heeft daar zin in of tijd voor. Door onze jarenlange ervaring met het schrijven van SEO-proof webteksten op onze eigen websites, draaien wij onze hand niet om voor webteksten die op andere websites geplaatst worden. Zo hielpen wij al verschillende bedrijven met het opstellen van een contentstrategie en het schrijven van teksten (copywriting). Deze bedrijven zijn allemaal in verschillende branches actief zoals online raamdecoratie, graszoden en thuiszorg. Wij kunnen jou en jouw bedrijf dus ook helpen bij het schrijven van webteksten!

WANNEER EEN NIEUWE WEBSITE NODIG?

Goede content is dus cruciaal om beter gevonden te worden in zoekmachines. Maar er zijn natuurlijk ook gevallen, waarbij er wel een nieuwe website nodig is om beter in zoekmachines te scoren. Dit is bijvoorbeeld het geval als het besturingssysteem van de website erg verouderd is, de website niet gebruiksvriendelijk is of als de website niet mobielvriendelijk is. Twijfel jij of je een nieuwe website nodig hebt? Wij kunnen een analyse maken van jouw website, advies geven en zelfs een nieuwe website voor je bouwen. Neem voor meer informatie contact met ons op. We helpen je graag!