Skip to main content
StudentenMarketing
(Online) marketing waarmee je studenten bereikt!

Werkstudenten vinden? Plaats een studenten vacature!

Vind je werkstudent, stagiair, starter of vrijwilliger via Studiegerelateerdebijbaan

Ben jij op zoek naar kandidaten voor een parttimefunctie? Dan zijn studenten de ideale doelgroep om nieuwe werknemers te vinden en zeker in deze periode met lockdown en onzekerheid! Studenten zijn namelijk vaak flexibel inzetbaar, veel uren per week beschikbaar én ze willen graag wat bijverdienen. Aan motivatie ontbreekt het de meeste studenten dus ook niet. Maar hoe vind je nou een werkstudent voor jouw studenten vacature?

Studenten vacature plaatsen

De beste manier om veel studenten te bereiken, is door een studenten vacature te plaatsen op plekken waar studenten zoeken. Dit kan bijvoorbeeld bij de grotere online vacaturebanken, maar deze vragen vaak een groot bedrag voor het plaatsen van een vacature. Zeker als je een vacature voor een bijbaan wil plaatsen, is dit het geld niet waard. Ga daarom op zoek naar goedkopere alternatieven. Via Studiegerelateerdebijbaan kun je voor een scherpe prijs jouw studenten vacature plaatsen op minimaal 17 verschillende websites tegelijk en bereik je 65.000 tot 95.000 studenten per maand! Dit komt doordat Studiegerelateerdebijbaan onderdeel is van een groter platform met meerdere websites gericht op studenten. Studenten krijgen jouw studenten vacature dus zeker te zien. Zelfs als ze niet bewust op zoek zijn naar vacatures.

Vacature voor werkstudenten op social media plaatsen

Een andere manier om werkstudenten te vinden, is door jouw vacature op social media te delen. Als je veel volgers op jouw social media kanalen hebt, is de kans groot dat je er wel wat reacties op krijgt. Heb je niet zoveel volgers, dan is de kans een stuk kleiner dat er goede kandidaten reageren. Als je specifiek op zoek bent naar werkstudenten, houd er dan rekening mee dat je ook andere reacties krijgt. Tussen jouw volgers zitten namelijk ook een hoop andere mensen! Houd ook in gedachten dat de meeste volgers jouw kanalen niet volgen om vacatures te zien. Plaats dus niet te vaak vacatures en zorg voor een balans tussen vacatureberichten en andere berichten.

Studentenvacature ophangen in hogescholen en universiteiten

Plekken waar je zeker studenten vindt? Hogescholen en universiteiten, natuurlijk! Helaas zijn er bij de meeste hogescholen en universiteiten geen of weinig mogelijkheden om vacatures te plaatsen. Wel hangen er bij de meeste hogescholen en universiteiten prikborden waar je een old school briefje op kunt hangen met jouw vacature. Zorg dat jouw oproep goed op ooghoogte hangt op prikborden in drukke ruimtes. Een nadeel van deze manier is dat het veel tijd kost om de briefjes door hogescholen en universiteiten te verspreiden. En het is nog maar de vraag hoeveel studenten jouw vacature daadwerkelijk zien hangen. Misschien wordt er dezelfde dag nog een andere poster overheen gehangen en door het coronavirus gaan er ook nog een stuk minder studenten naar de hogescholen en universiteiten. Een online vacature voor werkstudenten plaatsen blijft dus de beste optie!

 

Meer weten over onze vacaturemogelijkheden voor jouw bedrijf of uitzendorganisatie? Bel of mail dan gerust met Boudewijn Trompert.