Skip to main content
StudentenMarketing
Creatieve marketing is de sleutel tot contact!

Employer branding

Het wordt steeds lastiger om goede werknemers te vinden. Zeker als het om functies gaat waar een hoge opleiding voor nodig is. Dit terwijl het vinden van goed personeel essentieel is voor de groei en winst van een bedrijf. Ook zijn de juiste werknemers essentieel voor een hogere productie, innovatie, een goede werksfeer en een laag ziekteverzuim.

Met employer branding zorgen wij dat jouw bedrijf als werkgever bekend wordt bij studenten. Wij vertellen jullie verhaal, focussen op wat de huidige generatie belangrijk vindt en vertalen dat naar een ijzersterk marketingconcept.

Wat is employer branding?

Employer branding is een methode om jouw bedrijf als werkgever te positioneren om de juiste werknemers te vinden. De sleutel tot een goede employer branding strategie is om de beste ambassadeurs jouw verhaal te laten vertellen: jouw werknemers.

Het verschil tussen employer branding en company branding

Employer branding en company branding streven verschillende doelen na. Bij employer branding wordt het bedrijf als werkgever gepositioneerd richting potentiële werknemers. Bij company branding wordt het bedrijf als merk gepositioneerd richting potentiële kopers van diensten of producten.

Employer branding start intern

De beste arbeidscommunicatie komt van binnenuit en wordt verteld door jouw medewerkers. Natuurlijk worden jouw werknemers alleen ambassadeurs als zij daadwerkelijk een positieve ervaring hebben met jouw bedrijf als werkgever. Het is daarom essentieel dat jouw werknemers gelukkig zijn en intern alles goed geregeld is.  Dit begint met zaken zoals de mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling, flexibiliteit, bedrijfscultuur en werksfeer. Jouw huidige werknemers moeten trots zijn op het bedrijf om deze boodschap ook uit te dragen.

Employer branding richting studenten

Wij weten precies wat studenten belangrijk vinden, wat hun drijfveren zijn en wat ze interesseert. Wij weten dus als geen ander hoe je studenten bereikt!

Wij helpen jou om de juiste studenten te bereiken en motiveren ze om te solliciteren op open vacatures bij jouw bedrijf. Dit doen wij onder andere met:

- storytelling
- bedrijfsvideo
- vacaturebank
- herschrijven van vacatureteksten
- database marketing
- social media campagnes

employer branding aanvragen

 

Storytelling voor employer branding

Zoals wij eerder schreven is het de kunst om het verhaal te laten vertellen door de eigen werknemers, echter zullen niet alle werknemers op de juiste tone-of-voice communiceren die aansluit bij de studentendoelgroep. 

Wij zorgen ervoor dat het verhaal van jouw werknemers aansluit op de wensen, drijfveren en interesses van studenten.
Dit doen wij middels interviews, studenten laten meelopen of -werken, en database-marketing. Zo komt jouw verhaal precies bij de juiste doelgroep terecht.

 

Bedrijfsvideo voor employer branding

Je kunt je verhaal vertellen, maar je kunt het natuurlijk ook laten zien. Video is een krachtig middel om te laten zien waarom het leuk is om bij jouw bedrijf te komen werken. Voordat je er voor kiest om een bedrijfvideo te maken, is het wel handig om er voor te zorgen dat jouw bedrijf daar klaar voor is. Zorg bijvoorbeeld voor een opgeruimd kantoor, veel licht en een leuke aankleding. De bedrijfssfeer is namelijk voor studenten net zo belangrijk en die moet op video meteen te zien zijn.

 

Studenten vacaturebank

StudentenMarketing heeft een eigen platform met een vacaturebank. Op ons platform bereiken wij hbo en wo studenten uit alle studentensteden. Dit zijn zowel eerste en tweede jaars, als derde en vierde jaars en starters. Door jouw vacature op onze vacaturebank te publiceren, bereik je al direct de gewenste doelgroep.

Vind je het lastig om een vacaturetekst op te stellen die aansluit op de doelgroep? Geen probleem, wij kunnen de vacaturetekst opstellen en/of herschrijven.

 

Database marketing

Wij bieden een database met ruim 15.000 studerende studenten. Wij weten van deze studenten precies waar zij studeren, in welk studiejaar zij zitten en welke studierichting zij doen. Zo kunnen wij jouw vacature exact bij de juiste groep studenten onder de aandacht brengen.

 

Social Media campagnes

Jouw bedrijf of vacatures publiceren wij ook op onze social media kanalen, zo bereiken wij studenten via meerdere online kanalen. Een post kan alleen een vacature, een storytelling artikel of een video bevatten ter ondersteuning van de campagne.

 • AmsterdamStudentenstad.nl
 • Breda-Studentenstad.nl
 • DelftStudentenstad.nl
 • DenBoschStudentenstad.nl
 • DenHaagStudentenstad.nl
 • Enschede-Studentenstad.nl
 • Eindhoven-Studentenstad.nl
 • GroningenStudentenstad.nl
 • Studentensteden.nl
 • Studiegerelateerdebijbaan.nl
 • LeeuwardenStudentenstad.nl
 • LeidenStudentenstad.nl
 • MaastrichtStudentenstad.nl
 • NijmegenStudentenstad.nl
 • RotterdamStudentenstad.nl
 • TilburgStudentenstad.nl
 • UtrechtStudentenstad.nl
 • Zwolle-Studentenstad.nl
 • Ondernemennaastjestudie.nl
 • StudentenBrainstorm.nl