Skip to main content
StudentenMarketing
Creatieve marketing is de sleutel tot contact!

Content Marketing

Content marketing is een marketingstrategie waarbij je content (zoals blogs, artikelen en video's) inzet om jouw doelgroep te informeren, binden of motiveren. Ook is het een uitstekende manier om te laten zien dat jij de expert bent in jouw vakgebied. Het is dus geen directe manier om jouw diensten of producten te verkopen, maar het kan wel positief bijdragen aan je zichtbaarheid en naamsbekendheid.

Relevante content van kwaliteit

Bij content marketing is het belangrijk dat de inhoud relevant is, van goede kwaliteit is en dat je laat zien dat je kennis van het vakgebied hebt. Dit zorgt namelijk voor meer vertrouwen bij de klant wat bevorderlijk kan zijn voor de verkoop van jouw product of dienst. Klanten zijn namelijk eerder bereid om producten en diensten af te nemen bij een betrouwbaar bedrijf met een goede reputatie!

Beter vindbaar in zoekmachines door content marketing

Een goede content marketing strategie is ook belangrijk om online beter vindbaar te zijn. Door regelmatig relevante content te publiceren, biedt je jouw klanten de informatie waar ze naar op zoek zijn en laat je zien dat je kennis van zaken hebt. Tegelijkertijd heeft dit een positieve invloed op jouw positie in zoekmachines, omdat websites met betrouwbare en waardevolle informatie beter in de zoekresultaten komen.

Opzet en uitvoering van de content marketing strategie

Wij helpen je met het opzetten van een content marketing plan en de bijbehorende strategie. We beginnen altijd met een nulmeting en kijken hoe de website is gebouwd en wat de huidige parameters zijn. Daarna stellen we vast wat de bedrijfsdoelstellingen zijn en hoe content marketing kan helpen om deze te realiseren. 

Nulmeting contentmarketing strategie

Bij de nulmeting doen wij een volledige SEO-check van de website, waarbij wij zowel naar de content kijken als de technische SEO-aspecten van de website. Wij kijken bijvoorbeeld in analytics om het huidige aantal bezoekers en pageviews in kaart te brengen. Ook een analyse van de gewenste keywords en de huidige positie van die keywords behoort tot de nulmeting.

Content strategie

Een goede contentstrategie is onmisbaar bij succesvolle content marketing. Samen met jou bepalen we wat de doelen zijn, welke content hiervoor nodig is, wanneer deze content geplaatst moet worden en hoe we de resultaten meten. Zo komen we samen tot een content strategie die naadloos aansluit op jouw bedrijf en de doelen. De doelen kunnen bijvoorbeeld zijn: hoger in zoekmachines scoren, meer bezoekers op de website krijgen of een betere online zichtbaarheid. Ook bij de uitvoering van de strategie kunnen wij je helpen. Bijvoorbeeld met behulp van copywriting of contentwriting.

Content creatie voor content marketing

Bij content marketing is vaak een hoop nieuwe content nodig. Toch is het zonde om oudere content zomaar aan de kant te schuiven. Wij kijken bij het uitvoeren van de content marketing strategie daarom eerst naar de beschikbare content. Als content hergebruikt kan worden, scheelt dat ten slotte in de kosten! De geschikte content optimaliseren wij op zo'n manier dat het past bij de nieuwe strategie en voldoet aan SEO-eisen. 

Hebben jullie geen geschikte content? Dan creëren onze ervaren content creators nieuwe content in de juiste tone of voice die past bij jullie huisstijl. Wij verzorgen o.a. blogs, pagina's, landingspages, social posts en video's. De content kan dan gepubliceerd worden op de eigen website of op andere websites voor bijvoorbeeld reclame of linkbuilding. 

Het effect van content marketing

Content marketing heeft misschien niet direct invloed op sales, maar zeker wel indirect. Klanten zijn namelijk eerder geneigd iets af te nemen van bedrijven die laten zien dat zij kennis van zaken hebben en die veel informatie over de werkwijze, dienstverlening of het product bieden.

Omdat content marketing ook bijdraagt aan de online vindbaarheid, is het een investering met een langdurig effect. Het voordeel hiervan is dat de gepubliceerde content als het ware lang meegaat. Een goed geschreven artikel kan bijvoorbeeld voor een lange periode bezoekers opleveren en kan vaak op meerdere manieren worden ingezet (bijvoorbeeld als blog, post op social media of nieuwsbrief).

Meer weten over content marketing of een content strategie voor jouw bedrijf? Neem contact op met Boudewijn Trompert.