Skip to main content
StudentenMarketing
(Online) marketing waarmee je studenten bereikt!

Employer branding

Het wordt steeds lastiger om goed personeel te vinden en al helemaal goed hoog opgeleid personeel. Terwijl het vinden van goed personeel essentieel is voor het bewerkstelligen van groei, zowel in productie, innovatie als in winst alsmede voor de werksfeer en tegen gaan van ziekteverzuim.

Met employerbranding zorgen wij dat jouw bedrijf als werkgever bekend wordt bij studenten, wij vertellen jullie verhaal, focussen op wat de huidige generatie belangrijk vinden en vertalen dat in een marketingconcept.

Wat is employer branding

Employer branding is een methode het positioneren van jouw bedrijf / merk als werkgever met als doel de juiste medewerkers binnen krijgen. De kunst is dat verhaal te laten vertellen door de beste ambassadeurs, namelijk jouw werknemers.

Wat is het verschil tussen employer branding en company branding

Employer branding is echt anders dan company branding. Bij company branding wordt het merk gepositioneerd richting potentiële kopers van jullie diensten of producten.

Employer branding start intern

De beste arbeidscommunicatie komt tenslotte van binnenuit, verteld door jouw personeel. Dit kan echter alleen als je als bedrijf ook oprecht goed bent voor je werknemers. Dat betekend dat - behalve het verhaal naar buiten - je eerst moet zorgen dat het intern goed is geregeld. Dit begint met zaken zoals de mogelijkheid als persoonlijke ontwikkeling, flexibiliteit, bedrijfscultuur en sfeer. Jouw huidige werknemers moeten trots zijn op het bedrijf.

Employer branding richting studenten

Wij weten als geen ander wat studenten belangrijk vinden, wat hun drijfveren zijn, hun interesses en wij weten hoe je hen kunt bereiken. Studenten kiezen namelijk niet meer alleen voor een functie vanwege het salaris, zij letten onder andere ook op de bedrijfscultuur, de sfeer, flexibiliteit en reistijd.

Wij helpen jouw bedrijf met het bereiken van de juiste studenten om hun te motiveren voor een openstaande vacature. Dit doen wij onder andere met:

- storytelling
- bedrijfsvideo
- vacaturebank
- herschrijven van vacature teksten
- database marketing
- social campaigns

 

Storytelling voor employer branding

Zoals wij eerder schreven is het de kunst om het verhaal te laten vertellen door de eigen werknemers, echter zullen niet alle werknemers op de juiste tone-of-voice communiceren die aansluit bij de studentendoelgroep. 

Wij zorgen ervoor dat het verhaal van jouw werknemers aansluit op de wensen, drijfveren en interesses van studenten.
Dit doen wij middels interviews, studenten laten meelopen of -werken, en database-marketing. Zo komt jouw verhaal precies bij de juiste doelgroep terecht.

 

Bedrijfsvideo voor employer branding

Je kunt je verhaal vertellen, maar je kunt het natuurlijk ook laten zien. Video is een krachtig middel om te laten zien waarom het leuk is om bij jouw bedrijf te komen werken. Voordat je er voor kiest om een bedrijfvideo te maken, is het wel handig om er voor te zorgen dat jouw bedrijf daar klaar voor is. Zorg bijvoorbeeld voor een opgeruimd kantoor, veel licht en een leuke aankleding. De bedrijfssfeer is namelijk voor studenten net zo belangrijk en die moet op video meteen te zien zijn.

 

Studenten vacaturebank

StudentenMarketing heeft een eigen platform met een vacaturebank. Op ons platform bereiken wij hbo en wo studenten uit alle studentensteden. Dit zijn zowel eerste en tweede jaars, als derde en vierde jaars en starters. Door jouw vacature op onze vacaturebank te publiceren, bereik je al direct de gewenste doelgroep.

Vind je het lastig om een vacaturetekst op te stellen die aansluit op de doelgroep? Geen probleem, wij kunnen de vacaturetekst opstellen en/of herschrijven.

 

Database marketing

Wij bieden een database met ruim 15.000 studerende studenten. Wij weten van deze studenten precies waar zij studeren, in welk studiejaar zij zitten en welke studierichting zij doen. Zo kunnen wij jouw vacature exact bij de juiste groep studenten onder de aandacht brengen.

 

Social Media campagnes

Jouw bedrijf of vacatures publiceren wij ook op onze social media kanalen, zo bereiken wij studenten via meerdere online kanalen. Een post kan alleen een vacature, een storytelling artikel of een video bevatten ter ondersteuning van de campagne.