Skip to main content
StudentenMarketing
Creatieve marketing is de sleutel tot contact!

Handleiding voor plaatsen van vacatures

Wil je een pakkende vacature tekst schrijven, waarmee je studenten bereikt? Lees dan onderstaand artikel met onze tips om een goede vacature te schrijven.

De titel van de vacature

De titel van de vacature moet studenten aanspreken. Een titel zoals: ‘’schoonmaker 20 uur per week’’ spreekt totaal niet aan. Een titel moet dus iemand triggeren om op de vacature te klikken. Hij moet vooral uitnodigen. Een titel zoals: ‘’Kom werken bij de gezelligste koffiebar van Nederland!’’ of ‘’Ben je goed met cijfers? Kom werken bij bedrijf X!’’ werkt beter dan de functie.

Omschrijving vacature

Bij dit onderdeel moet je de studenten triggeren om daadwerkelijk te solliciteren. Studenten willen graag zoveel mogelijk weten. Niet alleen over de functie, maar ook over het bedrijf. In de omschrijving kunt u vermelden wat de functie inhoudt, wat de werkzaamheden zijn, hoeveel uur de student kan werken en als het kan: wat het salaris ongeveer zal zijn.

Doorgroeimogelijkheden

Als de student doorgroeimogelijkheden heeft binnen het bedrijf, dan is het goed om dat te vermelden. Steeds meer studenten zijn op zoek naar een baan waar ze voor een langere tijd kunnen werken maar ook kunnen doorgroeien. Zeker als het gaat om een bijbaantje dat past bij hun opleiding (studiegerelateerdebijbaan).

Bedrijfscultuur

Studenten vinden het belangrijk om te weten hoe de sfeer is binnen het bedrijf. Beschrijf daarom in de vacaturetekst hoe de cultuur is : is het een formeel of informeel bedrijf? Werken er vooral jongeren? Hoe is de afdeling waar de student gaat werken? Wat voor extra’s krijgen studenten? Hoe vaak is er bijvoorbeeld een werkuitje? Is er elke vrijdag een borrel op werk?

URL van de vacature

Het beste is om een aparte URL te maken van de vacature voor studenten. Vaak komen studenten op een algemene sollicitatiepagina en haken dan af. Als de studenten op een pagina komen met een vacature speciaal voor studenten, dan is de kans groter dat ze verder gaan met solliciteren.

Afbeelding bij vacature

De afbeelding die je bij de vacature plaatst moet, net als de rest, de student aanspreken en uitnodigen. Wat vaak goed werkt, zijn foto’s die zelfgemaakt zijn. Dus een foto van het team bijvoorbeeld. Op deze manier heeft de student alvast een beeld van het bedrijf/de afdeling. Alleen een logo van het bedrijf of helemaal geen foto werkt niet voldoende.

We hopen dat deze tips je hebben geholpen helpen bij de omschrijving van de vacature! Het is vooral belangrijk om alles aantrekkelijk te maken voor studenten en deze groep aan te spreken.

Kom je er niet uit? Geen probleem, wij kunnen de vacaturetekst (her)schrijven zodat die aansluit op de wensen van studenten.