Skip to main content
StudentenMarketing
Creatieve marketing is de sleutel tot contact!

Voor bedrijven

Wil je jouw product, dienstverlening of geheel bedrijf promoten bij studenten? Wij helpen je om de aandacht van aankomende, studerende en net afgestudeerde studenten te trekken!

Ons bereik en doelgroep

Maandelijks bereiken wij gemiddeld 85.000 studenten door heel Nederland. Dit zijn zowel aankomende als reeds studerende studenten tussen de 16 en 27 jaar. Zij (gaan) studeren aan een Nederlandse hogeschool of universiteit en brengen een aantal jaren door in hun nieuwe studentenstad.

Om alle studenten te voorzien van de benodigde en lokale informatie, heeft StudentenMarketing 16 'studentenstad websites' en 6 'thema websites' waarmee wij studenten in verschillende regio’s en levensfases informeren. Zo kunnen wij campagnes inzetten op stedelijk, regionaal en landelijk niveau of op basis van een thema.

Hoe wij studenten bereiken

Wij bereiken studenten via ons platform. Dit doen wij met verschillende marketingtools zoals:

  • storytelling
  • reviews
  • emailmarketing
  • bannercampagnes
  • socialmedia campagnes
  • kortingsacties
 

Bekendheid creëren middels storytelling

Storytelling is een krachtig tool op ons platform. Wij laten namelijk onze bloggers subtiel jouw product, dienst of bedrijf promoten. Onze storytelling artikelen zijn eerder een advies van studenten aan studenten, waardoor de openrate en clickrate hoger ligt dan met een advertorial (waarbij het wel duidelijk is dat het om een commerciële boodschap gaat).

Tevens biedt een storytelling artikel voordelen op het gebied van SEO, daar de artikelen dofollow links bevatten naar jouw website/pagina en de artikelen worden voor onbepaalde tijd gepubliceerd.

 

Reviews voor musea, cafés en restaurants

Ben je als museum, café of restaurant op zoek naar een studentikoze manier van promotie? Laat een van onze bloggers dan een blog of review schrijven! Een van onze studentbloggers komt jullie kant op om jullie concept uit te proberen. Onze blogger maakt leuke foto's en schrijft een positief ervaringsblog of review over jullie museum, café of restaurant.

Tevens biedt een storytelling artikel voordelen op het gebied van SEO, daar de artikelen dofollow links bevatten naar jouw website/pagina en de artikelen worden voor onbepaalde tijd gepubliceerd.

 

Bedrijfsvideo voor company branding

Je kunt je verhaal vertellen, maar je kunt het natuurlijk ook laten zien. Video is een krachtig middel om te laten zien waarom jouw producten en of diensten ideaal zijn voor studenten. Dit kan in de vorm van een interview, een vlog of ervaringsvideo.

 

E-mail marketing

Wij bieden een database met ruim 15.000 studerende studenten. Wij weten van deze studenten precies waar zij studeren, in welk studiejaar zij zitten en welke studierichting zij doen. Zo kunnen wij jouw producten, diensten, boodschap exact bij de juiste groep studenten onder de aandacht brengen.

 

Social Media campagnes

Jouw bedrijf of vacatures publiceren wij ook op onze social media kanalen, zo bereiken wij studenten via meerdere online kanalen. Een post kan alleen een vacature, een storytelling artikel of een video bevatten ter ondersteuning van de campagne.

 

Studenten Kortingsactie

Studenten trekken door het bieden van een aantrekkelijke korting werkt altijd. Op onze website bieden wij de mogelijkheid om jouw korting te publiceren en te promoten. 

De korting kan online worden geboden of op vertoon van studentenkaart in de winkel. De korting wordt gepubliceerd inclusief afbeelding, uitleg van korting en link naar gewenste pagina op jouw website.

 

Banner campagnes

Een banner is ideaal voor optimale zichtbaarheid te bewerkstelligen. Een banner wordt op ons platform op een of meerdere websites gepubliceerd op elke pagina aan zowel de boven- als onderkant.

Een banner kan een korte animatie bevatten, waarmee je in max. 30 seconden een duidelijke 'call-to-action' kunt tonen om studenten tot actie over te zetten of om studenten bekend te maken met jouw bedrijf.

 

Design van banners, websites of huisstijl

Heb je voor een (online) campagne een banner, website of nieuwe huisstijl nodig? Ons team van creatievelingen staat voor je klaar. Wij gaan graag met jou rond de tafel om te praten over jouw wensen, zodat we een gave campagne kunnen realiseren!

 

Offline campagnes

Wil je liever een offline campagne? Ook daarmee kunnen we helpen. Wat dacht je van een postercampagne in abri's of een Boomerang-campagne, het ontwerpen en laten drukken van posters, folders of zelfs een tijdschrift. Niets is ons te gek!

Wil je graag een offerte ontvangen of meer willen weten over onze mogelijkheden? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!

Wil je meer weten of meteen een campagne starter? Neem dan contact met ons op

Mail ons Bel ons