Skip to main content
StudentenMarketing
Creatieve marketing is de sleutel tot contact!

Voor werkgevers

Ben je op zoek naar werkstudenten, stagiairs of starters? We bieden verschillende opties aan voor het promoten van jullie vacature(s) en jullie bedrijf om zo de juiste kandidaat te vinden.

Het vinden van talent voor het vullen van openstaande vacatures is zeer belangrijk, daarom denken wij met je mee om het juiste talent voor de openstaande vacatures te vinden.

Wij bereiken maandelijks 85.000 studenten. Dit zijn (aankomende) hbo- en wo-studenten uit verschillende studentensteden. Daarnaast hebben wij een database van ruim 20.000 studenten, van 75% van deze studenten weten wij het studiejaar, studierichting en of zij op zoek zijn naar een (bij)baan. 

Onze mogelijkheden om nieuwe werknemers te vinden:

  • vacaturebank
  • storytelling
  • bedrijfsvideos
  • employer- en companybranding
  • emailmarketing
  • socialmedia campagnes
 

Studenten vacaturebank

De juiste student(en) voor je vacature bereiken? Plaats deze dan op onze vacature bank. Met het plaatsen van de vacature wordt deze standaard op 17 websites van ons platform gepubliceerd, voor een optimaal bereik.

Daarnaast bieden wij extra promotie mogelijkheden zoals het promoten van de vacature middels storytelling, onze vacature nieuwsbrief en promotie op social media.

 

Vacature storytelling

Storytelling is een krachtige tool, waarbij onze bloggers subtiel jouw vacature en bedrijf promoten. Onze storytelling artikelen zijn eerder een advies van studenten aan studenten, waardoor de openrate en clickrate hoger ligt dan met een advertorial (waarbij het wel duidelijk is dat het om een commerciële boodschap gaat). Storytelling is tevens ook goed voor linkbuilding (SEO)

 

Employer branding

Het wordt steeds lastiger om goed personeel te vinden en al helemaal goed hoog opgeleid personeel. Terwijl het vinden van goed personeel essentieel is voor het bewerkstelligen van groei, zowel in productie, innovatie als in winst alsmede voor de werksfeer en tegen gaan van ziekteverzuim.

Met employerbranding zorgen wij dat jouw bedrijf als werkgever bekend wordt bij studenten, wij vertellen jullie verhaal, focussen op wat de huidige generatie belangrijk vinden en vertalen dat in een marketingconcept.

 

E-mail marketing

StudentenMarketing heeft een database van ruim 15.000 studenten. Van deze studenten weten wij in welk studiejaar zij zitten, welke studie(richting) zij volgen, hoe oud zij zijn, in welke stad zij studeren en of zij interesse hebben in een (bij)baan.

Op basis van jouw voorkeuren, zijn wij in staat om heel gericht een selectie van onze database te targetten met een mailing.

 

Social Media campagnes

Wil je als bedrijf graag bekender worden onder de studentendoelgroep, dan is een ijzersterke social media strategie cruciaal. Wij helpen je bij het opstellen van een strategie, planning en de uitvoering.

 

Bedrijfsvideo / fotografie

Wil je studenten volledig een kijk geven binnen jouw bedrijf? Kies dan voor een bedrijfsvideo. Een bedrijfsvideo is een ideale manier om een vacature interessanter te maken. In een korte video van 1/2 tot 2 minuten, tonen wij het bedrijf, de bedrijfscultuur en/of het team waar de nieuwe werknemer komt te werken.

 

Studenten Kortingsactie

Studenten trekken door het bieden van een aantrekkelijke korting werkt altijd. Op onze website bieden wij de mogelijkheid om jouw korting te publiceren en te promoten. 

De korting kan online worden geboden of op vertoon van studentenkaart in de winkel. De korting wordt gepubliceerd inclusief afbeelding, uitleg van korting en link naar gewenste pagina op jouw website.

 

Banner campagnes

Een banner is ideaal voor optimale zichtbaarheid te bewerkstelligen. Een banner wordt op ons platform op een of meerdere websites gepubliceerd op elke pagina aan zowel de boven- als onderkant.

Een banner kan een korte animatie bevatten, waarmee je in max. 30 seconden een duidelijke 'call-to-action' kunt tonen om studenten tot actie over te zetten of om studenten bekend te maken met jouw bedrijf.

 

Design van banners, websites of huisstijl

Heb je voor een (online) campagne een banner, website of nieuwe huisstijl nodig? Ons team van creatievelingen staat voor je klaar. Wij gaan graag met jou rond de tafel om te praten over jouw wensen, zodat we een gave campagne kunnen realiseren!

 

Offline campagnes

Wil je liever een offline campagne? Ook daarmee kunnen we helpen. Wat dacht je van een postercampagne in abri's of een Boomerang-campagne, het ontwerpen en laten drukken van posters, folders of zelfs een tijdschrift. Niets is ons te gek!

Meer weten over onze mogelijkheden voor werkgevers?

Neem gerust contact met op ons!

Neem contact op