Skip to main content
StudentenMarketing
(Online) marketing waarmee je studenten bereikt!

Studentikoze sales en marketing stage

Heb jij interesse in marketing en sales en vind je het leuk om dat te combineren met jouw actieve studentenleven? Dan zou het zomaar kunnen dat je bij ons op de goede plek zit!

Met een klein, jong en ambitieus team van studenten en oudstudenten zorgen wij dat er elke dag nieuwe content op de websites wordt geplaatst. Wij zoeken enthousiaste studenten die ons team willen komen versterken om samen het platform verder uit te bouwen!

Ons platform

StudentenMarketing beheert onder andere de websites Amsterdam-, Breda-, Delft-, DenBosch-, DenHaag-, Eindhoven-, Enschede-, Groningen-, Leeuwarden-, Leiden-, Maastricht-, Nijmegen-, Rotterdam-, Tilburg- en UtrechtStudentenstad.nl. Daarnaast beheren wij nog een aantal thema website.

Wij informeren maandelijks ruim 85.000 studenten over alle mogelijkheden in hun (aankomende) studentenstad. Wij bieden informatie over het vinden van een kamer, het vinden van een bijbaan, alles over studentenverenigingen, leuk studenten nieuws en wat er allemaal te doen is in een stad.

Daarnaast helpen wij onze klanten om met studenten in contact te komen middels verschillende online campagnes.

Kantoor StudentenMarketing Den Haag

Functieomschrijving

Om alle studenten te informeren over de mogelijkheden in een stad, hebben wij een leuk team van studenten die allerlei leuke informatie voor studenten verzamelen en daar over schrijven. Echter moet er ook structureel commercieel nagedacht worden of deze content commercieel kan worden ingezet. Kun je een blog aan een klant verkopen, is er een interessante winactie op te zetten of een barterdeal. In samenwerking met het management en de marketeers houdt jij je bezig om te kijken welke bedrijven er met ons zouden willen samenwerking en hoe wij dat gezamenlijk het beste zouden kunnen aanpakken.

Werkzaamheden

Dit is waar je in een gemiddelde week o.a. mee bezig bent:

 • Vergadering met management om alle contracten door te spreken
 • Contact opnemen met bedrijven voor samenwerkingen;
 • Winacties e.d. opzetten i.s.m. de content coordinator en het studententeam
 • Lopende acties bekijken i.s.m. de marketeer om deze te verbeteren;
 • Naar een netwerklunch om kennis te maken met nieuwe bedrijven
 • Meedenken in de groeistrategie van Studentensteden;
 • Het naar je zin hebben met ons team van studenten.

Gewenste vaardigheden

 • HBO of WO opleiding;
 • Interesse in het studentenleven;
 • Goede beheersing van Nederlandse taal (mondeling & schriftelijk);
 • Ervaring met sales;
 • Ervaring met online marketing;
 • Affiniteit met online media;
 • Je bent niet bang om de telefoon op te pakken;
 • Je vindt het leuk om in een jong team te werken.

Wat bieden wij

 • Een leerzame stageplaats in een ambitieuze organisatie;
 • Afwisselend werk in een jong en enthousiast team;
 • Wij bieden je veel kansen om jezelf te ontwikkelen;
 • De lekkerste lunches van Den Haag;
 • Ontspannen werktijden.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd om ons team te komen versterken? Mail dan jouw CV en motivatie naar boudewijn@studentenmarketing.nl. Wij nodigen je graag uit voor een kennisgesprek en hopen jou dan aan ons team te mogen toevoegen!

Nu solliciteren

 

Reviews over stage bij StudentenMarketing

Emma (2020 - Crossmediale communicatie - Haagse Hogeschool)

In februari 2020 ben ik begonnen aan mijn stage bij StudentenMarketing. Ik ben aan de slag gegaan als junior social media manager en kreeg hierbij veel eigen verantwoordelijkheid, maar ook de nodige begeleiding! Het werken bij StudentenMarketing is heel divers en vooral ook heel gezellig, zeker belangrijk voor een werkplek! Er hangt een fijne sfeer en het is altijd gezellig op kantoor. Er wordt hard gewerkt, maar er is ook zeker ruimte voor een babbel en een kleine koffiepauze. Deze stage heeft uiteindelijk voor mij geresulteerd in een bijbaantje bij StudentenMarketing!

Joan (2020 - Business Studies aan Hogeschool Inholland Haarlem)

Tijdens mijn stage bij StudentenMarketing kreeg ik veel vrijheid. Zowel in het uitvoeren van mijn werkzaamheden, als in het werken aan mijn stageverslag en opdrachten voor school. Door de goede en altijd gezellige sfeer op kantoor voelde ik mij snel betrokken bij het team en ging ik er elke dag met plezier naartoe!

Nick (2018 - Commerciële Economie - Hogeschool Rotterdam)

Met een leuk team elke dag samengewerkt aan het bouwen en onderhouden van het platform. Het is een platte organisatie, waar je altijd bij alle bedrijfsvoering wordt betrokken, wat erg leerzaam was.

Sascha (2017 - Communicatie - Hogeschool Inholland)

Gezellig klein bedrijf waarin werken en lol goed samen gaan. Een leerzame werkomgeving met doorgroeimogelijkheden.

Manisha (2016 - Communicatie - Hogeschool Leiden)

Ik heb mijn afstudeerstage gedaan bij Studentenmarketing. Het was een hele leuke stageplek waar je veel hulp en begeleiding krijgt. De begeleider denkt goed met je mee. Daarnaast leer je ook gezellige mensen kennen. Je kan echt veel leren op het gebied van Marketing en Communicatie. Je kan je al goed inleven in de doelgroep studenten, want je bent zelf nog een student! Als er iets uit het onderzoek komt dat het bedrijf kan helpen, dan wordt dit ook werkelijk toegepast. Ik kreeg echt het gevoel dat ik iets kon bijdrage!

Marleen (2013 - Culturele Maatschappelijke Vormgeving - De Haagse Hogeschool)

Tijdens mijn stage kreeg ik alle vrijheid om mijn stageverslag te schrijven, maar ook om een groot deel hiervan daadwerkelijk te gaan uitvoeren. Ik kreeg veel verantwoordelijkheden en mocht veel ideeën ook uitvoeren.

Wil je meer weten over stage lopen bij StudentenMarketing? Dan brengen wij jou graag in contact met de vorige stagiairs, zodat je ook aan hen jouw vragen kunt stellen.